TWEE DORPEN, ÉÉN GESCHIEDENIS

Grensoverschrijdend 'noaberschap'


Op 18 juli 2021 is de uitvoering van DinXperience. 

Op zo’n 20 locaties plannen we optredens van onze spelers. Deze in totaal 150 voorstellingen kunnen elk door 30 of 50 bezoekers worden bezocht. 
De voorstellingen duren 30 - 45 minuten en hebben een intiem karakter. De bezoeker kan zelf een wandel- of fietsroute uitkiezen die past bij zijn interesses in artiesten, thema’s of locaties.

Om het voor het publiek makkelijk te maken om uit alle  voorstellingen te kiezen, zijn de voorstellingen geclusterd in fiets- en wandelroutes die allemaal een ander karakter dragen. Overigens zullen de 150 voorstellingen niet allemaal verschillend zijn. Een voorstelling wordt over de hele dag verspreid 4 tot 8 keer op karakteristieke plekken in Dinxperlo en Suderwick uitgevoerd. 

Aan de hand van diverse thema's wordt uitgebeeld hoe de afgelopen eeuwen het leven aan de grens Dinxperlo-Suderwick is geweest. Ook tijdens periodes van haat en nijd, bleven de beide dorpen met elkaar verbonden. Er zijn familiebanden, liefdesverhalen, ruzies en avonturen. Smokkel, prikkeldraad, voetbal, tanken in Suderwick en vis eten op de Dinxperlose markt. Zomaar wat thema’s die aan bod komen. De verhalen omlijsten we met muziek, zang, theater en dans.

Onderweg zullen we zorgen voor verrassende doorkijkjes, verhalen en informatie over Dinxperwick. En natuurlijk zijn er op elke wandel- en fietsroute plekken waar mensen een hapje en een drankje kunnen nuttigen.