LAATSTE NIEUWS

Bezoek onze Facebook-pagina

6-6-2020

PERSBERICHT: DinXperience verplaatst naar 7, 8 en 9 mei 2021

We hebben vanwege de coronacrisis moeten besluiten om DinXperience opnieuw te verschuiven, ditmaal naar volgend jaar. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 mei 2021 vindt het grensoverschrijdende evenement plaats in Dinxperlo en Suderwick.
Reeds gekochte toegangskaarten blijven geldig! Details staan in onderstaand bericht.

Lees het volledige artikel hier


7-5-2020

Samen vrijheid vieren in Dinxperlo en Suderwick

DinXperience en DinxperFM hebben de handen ineen geslagen. Samen verzorgen we op Europadag, 9 mei 2020, een marathon-uitzending, rechtstreeks vanuit het Kulturhus.
Met speciale gasten, live-muziek en goede gesprekken aan tafel. En natuurlijk mooie muziek, voor iedereen! 
U kunt deze dag volgen via de livestream op www.dinxperlive.nl en natuurlijk op de Facebook-pagina's van DinXperience en DinxperFM.

 


18-3-2020

PERSBERICHT: Evenement DinXperience verplaatst naar 11, 12 en 13 september 2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft het bestuur van Stichting DinXperience na uitgebreid overleg met deelnemers, leveranciers en betrokkenen besloten om het evenement dat zou plaatsvinden op 8, 9 en 10 mei te verschuiven naar
11, 12 en 13 september dit jaar.

Lees het volledige artikel hier


13-3-2020
Artikel in De Gelderlander:
'Een theaterwandeling om eeuwenlange band te vieren' 


18-2-2020

Artikel in De Band: 'Het gaat niet over vrede, maar over samenwonen aan de grens'

Stichting DinXperience brengt op 8, 9 en 10 mei een uniek evenement. Met als thema 'Samenleven aan de grens' gaan bezoekers al wandelend op reis van Suderwick naar Dinxperlo. Het wordt een belevingstocht waarbij door middel van muziek, zang, dans, film en theater wordt ervaren hoe het is om sinds jaar en dag te leven in de tweelingdorpen die van elkaar gescheiden zijn door de grens, maar die ook onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Lees het artikel hier

 


21-1-2020

Artikel in Bocholter Borkener Volksblatt

Mit „Dinxperience“ die Freiheit feiern! Suderwicker und Dinxperloer planen ein dreitägiges Fest zum Jubiläum 75 Jahre Kriegsende und erwarten dazu mehr als 3000 Zuschauer.

Lees het artikel hier


18-11-2019

PERSBERICHT: DinXperience viert de vrijheid

Theatermaker en tekstschrijver Theo Soontiens uit Silvolde: "DinXperience -het zit al in de naam verborgen - wordt een spektakel! Een theatrale gebeurtenis, waarin de beleving centraal staat. DinXperience gaat over het besef van eeuwenlang naast elkaar te wonen en hoe dat samenwonen wordt vormgeven. Dat dat al zolang goed gaat! Het lukt twee mensen al vaak niet om 25 jaar bij elkaar te blijven; Dinxperlo en Suderwick doen het al eeuwenlang! Natuurlijk, zoals in elk huwelijk zijn er periodes van grote spanningen. Maar die te boven komen en samen hernieuwd naar de kwaliteit van het samenleven kijken, dat is de kracht."

Lees het volledige artikel hier


22-10-2019

PERSBERICHT: Blije gezichten bij uitreiking cheques Rabobank Coöperatiefonds

DINXPERLO - Tijdens de Week van de Coöperatie werden de cheques van het Rabobank Coöperatiefonds uitgereikt. Dit kwartaal ontvingen elf verenigingen een cheque van directievoorzitter Steven Enneman. Het totaalbedrag van ruim 30.000 euro komt ten goede aan lokale verenigingen uit Dinxperlo, Doetinchem, Gaanderen, Gendringen, 's-Heerenberg, Ulft, Varsseveld en Westendorp.

Enneman licht toe: "Met het Coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen wij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen."

Dinxperlose prijswinnaars
Eppie Blaauw en Theo Diepenbroek van Stichting Grenslandmuseum en Lex Schellevis en Harry Esselink van Stichting DinXperience mochten een cheque in ontvangst nemen van Steven Enneman.

Lees meer


13-10-2019

Regelaars’ gezocht voor DinXperience

Op onze oproep voor acteurs hebben we veel reacties gehad. Hartelijk dank daarvoor!
We zijn verder op zoek naar ‘regelaars’: mensen die willen helpen met het organiseren en perfectioneren van DinXperience op 8, 9 en 10 mei 2020.
Wat we zoeken:

- Vergunningaanvragers (zowel in Duitsland als Nederland)
- Decorbouwers en -inrichters
- Communicatie-liefhebbers
- Locatiemanagers
- Financiële talenten
- Vrijwilligers coördinator

… en zo zijn er nog talloze andere taken om van DinXperience een groot succes te maken, samen met alle inwoners van Dinxperlo en Suderwick.

Lijkt één van deze taken je leuk? Wil je ons meehelpen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar info@dinxperience.nl.


17-9-2019

DinXperience zoekt acteurs en actrices

DinXperience start op de Dorfplatz in Suderwick. Vanaf daar wordt het publiek, al lopend langs de grens, meegenomen door de tijd. De tocht eindigt op het Prins Clausplein in Dinxperlo, waar de grote finale zal plaatsvinden. De verhalen worden omlijst met muziek, zang, theater en dans. Daarom zijn wij op zoek naar:

  • Acteurs en actrices, van 12 - 99 jaar (onder de 12 jaar gaat via de scholen)
  • Afkomstig uit Dinxperlo, Suderwick, De Heurne of Breedenbroek (Nederlands- of Duitstalig)
  • Beschikbaar voor repetities vanaf november 2019 tot en met begin mei 2020
  • Beschikbaar op 7, 8, 9 en 10 mei ’s avonds

Omdat DinXperience bestaat uit allemaal korte scènes van maximaal 15 minuten, hoef je geen grote lappen tekst in te studeren. 

Lijkt het je leuk om als acteur/actrice mee te doen aan DinXperience? Stuur dan voor 1 oktober 2019 een mail naar info@dinxperience.nl waarin je jezelf kort voorstelt. Laat ons weten wat je motivatie is om mee te doen en of je al ervaring hebt met acteren.

Halverwege oktober organiseren we een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail. 


21-8-2019

Bocholter Report macht mit!

Vanaf nu plaatst dit Duitse weekblad de wekelijkse grensgesprekken ‘In die Taverne’ in het
Duits!

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse artikelen

 


29-6-2019
In aanloop naar DinXperience zal er vanaf nu elke week een grensgesprek in Dinxpers Nieuws verschijnen. De gesprekken gaan over ervaringen en herinneringen van inwoners uit Dinxperlo en Suderwick. En waar kunnen die gesprekken nu beter plaatsvinden dan in de Taverne, de brug over de Heelweg en precies gelegen boven de grens tussen Nederland en Duitsland.

Lees hier het allereerste artikel 'In de Taverne'

En klik hier voor een overzicht van alle artikelen


12-6-2019

Amber, Lucas (zie foto hiernaast) en meer dan 100 kinderen schreven een brief aan de Koning en Prinses van Oranje Amalia; om hen uit te nodigen voor het grensoverschrijdende evenement DinXperience. 

Lees hier het artikel dat vandaag hierover verscheen op de website van Dinxpers Nieuws. 

 


4-6-2019

Komen Koning Willem-Alexander en Prinses van Oranje Amalia volgend jaar op 8, 9 of 10 mei naar DinXperience? 
Leerlingen van De Bosmark schreven een brief naar de prinses om haar uit te nodigen. Lees binnenkort meer hierover in Dinxpers Nieuws...


4-5-2019

Burgemeester Stapelkamp tijdens de Dodenherdenking 2019 in Dinxperlo: "Ik vind het mooi om te zien dat er hier al een groep inwoners uit Dinxperlo en Suderwick is die volgend jaar rond 9 mei, de dag van de Europese samenwerking, zelfs een heel festival wil organiseren onder de titel DinXperience."


2-5-2019

Op 2 mei hebben we foto's gemaakt voor voor de cover van de flyer over DinXperience.