VEELGESTELDE VRAGEN

De voorbereidingen van DinXperience 2021 zijn in volle gang! Iedereen is benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren op zondag 18 juli, in Dinxperlo en Suderwick! En natuurlijk zijn er ook vragen: Hoe kun je een kaartje kunt kopen voor de voorstellingen? Wat je kunt doen met je kaartje van vorig jaar? In een paar vragen en antwoorden geven we hier uitleg over.

Wat is DinXperience?
DinXperience is op zondag 18 juli van 10.00 uur 's morgens tot 22.00 uur ’s avonds, in Dinxperlo én Suderwick. In totaal hebben we 26 speelplekken, waarop ongeveer 45 artiesten/groepen rond de 150 voorstellingen gaan spelen. Alle facetten van de samenleving van Dinxperlo en Suderwick komen in deze voorstellingen aan de orde. Met muziek, dans, poëzie, theater, vertellingen en zang van Duitse en Nederlandse amateur- en professionele artiesten, beleef je het leven langs beide zijden van de grens.

Welke voorstellingen kan ik bekijken?
Na veel gepuzzel zijn we het programma aan het afronden; en eerlijk gezegd: we zijn er erg tevreden over! Het is een gevarieerd aanbod van Nederlandse en Duitse voorstellingen geworden, met verrassende plekken en bijzondere artiesten, die kleur geven aan onze grensoverschrijdende samenleving. Op het tabblad 'Artiesten' kun je zien wie deelnemen aan DinXperience. De lijst wordt regelmatig aangevuld.

Hoe en waar koop ik een ticket voor een voorstelling?
Alle voorstellingen zijn ingedeeld in 40 routes. Je koopt een ticket voor een route, en deze bevat altijd drie of vier voorstellingen. Je stelt dus niet zelf je route samen, maar je kiest vooraf uit het aanbod één van de 40 samengestelde routes. Vanaf eind juni staan alle routes op onze website www.dinxperience.nl en kun je een keuze maken.

Hoe lang duurt een voorstelling en wat kost een ticket?
Ieder optreden duurt tussen de 30 en 45 minuten. Een route die uit drie voorstellingen bestaat, kost € 10,00. Een route die uit vier voorstellingen bestaat, kost € 15,00. Je kunt online bestellen en direct betalen met iDeal. Op 18 juli neem je je ticket mee, uitgeprint of op je telefoon. Bij de eerste voorstelling van jouw route kun je ‘inchecken’, daarbij scannen we de barcode en krijg je een polsbandje, waarmee je toegang hebt tot alle drie of vier voorstellingen op jouw route.

Ticketverkoop aan huis!
Vind je digitaal bestellen ingewikkeld? We bieden nu de extra service om tickets aan huis te kopen. Dit kan op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond (7, 8 en 9 juli) van 19.00 uur tot 21.00 uur op Sporker Strasse 16 te Suderwick. Kies van tevoren een route uit, betaal contant en neem direct je tickets voor DinXperience mee.

Hoe kan ik kiezen uit dat grote aanbod?
Dat kan op verschillende manieren. Het kan zijn dat je zoekt op een artiest en dan kijkt in welke route die artiest zit. Het kan ook zijn dat je alleen ’s morgens kunt en dus zoekt op de routes die om 10.00 uur beginnen. Of je zoekt op een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘routes voor kinderen’, of ‘routes met muziek’. En als je het moeilijk vindt om te kiezen, ga dan voor één van de verrassingsroutes!

Is DinXperience corona-proof?
We richten de speelplekken van DinXperience in volgens de op dat moment geldende maatregelen. Dit doen we in nauw overleg met de gemeente Aalten en Stadt Bocholt. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld vaste zitplaatsen en 1,5 meter afstand. Het maximum aantal bezoekers per voorstelling is altijd 50 personen, ook als er meer is toegestaan. We kiezen daarbij bewust voor het kleinschalige, intieme karakter van de voorstellingen. Anders gezegd: je beleeft de voorstelling heel intensief mee!

Hoe ver zijn de locaties van elkaar?
Vanwege corona-maatregelen mogen we de locaties alleen bekend maken aan de bezoekers van een route. Daarnaast plaatsen we op onze website binnenkort een plattegrond met de horecagelegenheden en de toiletten. Sommige routes zijn op loopafstand, andere routes zijn beter per fiets te bereiken. Bezoekers hebben ruim de tijd om zich van de ene naar de andere locatie te verplaatsen en er is ook tijd voor een drankje of hapje tijdens de pauzes.

Kan ik ergens iets eten / drinken? En zijn er toiletten?
Tussen de voorstellingen door is er voldoende tijd om naar de volgende plek te gaan.
In heel Dinxperlo en Suderwick is de reguliere horeca geopend op zondag 18 juli. Klik hier voor een overzicht.
We hebben met hen afgesproken dat de toiletten ook toegankelijk zijn voor bezoekers van DinXperience. Het is aan de eigenaar zelf of bijvoorbeeld een consumptie verplicht is, of je betaalt voor toiletbezoek.

Is DinXperience geschikt voor kinderen? En is het rolstoelvriendelijk?
DinXperience is zeker voor een gezin met kinderen leuk om te bezoeken. Er zijn speciale gezinsroutes die uit drie voorstellingen bestaan. Ook voor jongeren tussen de 14-24 jaar zijn er routes samengesteld. DinXperience is bedoeld voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking, in welke vorm dan ook. Alle locaties zijn met de rolstoel te bereiken, we helpen je graag aan een fijne plek die jou past.

Ik heb nog een ticket van vorig jaar. Hoe kan ik deze gebruiken?
Als je vorig jaar een ticket online hebt besteld, dan krijg je van ons een email met informatie over hoe je het ticket om kunt ruilen voor een nieuw ticket.
Als je vorig jaar je ticket hebt gekocht tijdens de voorverkoop in de Taverne, kom dan naar onze  omruilavond in het Kulturhus op woensdagavond 23 juni van 19.00 tot 20.30 uur. Daar kun je je ticket omruilen voor een route naar keuze. Past deze omruilavond niet, meld je dan via info@dinxperience.nl met je ticketnummer.
Mocht je niet kunnen op 18 juli, dan krijg je natuurlijk je aankoopbedrag retour.

Heb je andere vragen?
Je kunt altijd mailen naar info@dinxperience.nl