VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is DinXperience?
DinXperience is een belevingstocht door Suderwick en Dinxperlo, met optredens van groepen, acteurs en solisten op allerlei plekken.  Er zijn zeven podia waar een voorstelling plaatsvindt. Deze bezoek je in een kleine groep van maximaal 200 personen.
De groepen beginnen samen op het dorpsplein in Suderwick en lopen dan met begeleiding hun eigen route langs alle speelplekken. Onderweg kom je op allerlei plekken nog meer verrassingen tegen! Aan het eind komen alle groepen samen op het Prins Clausplein in Dinxperlo voor de grote finale.

Is het programma iedere avond verschillend?
Het programma is iedere avond precies hetzelfde. Dezelfde artiesten treden iedere avond op dezelfde plekken op. Op vrijdag en zaterdag starten we om 19.30u, op zondag 10 mei start het programma een uur eerder, om 18.30u.

Wat is het ticket voor finale of het eindspektakel?
Het ticket voor de finale is bedoeld voor deelnemers die de tocht niet mee kunnen lopen. Zij kunnen vrijdag/zaterdag vanaf 19.30u (zondag vanaf 18.30u) op het Prins Clausplein in Dinxperlo via cameraverbindingen de belevingstocht op een groot scherm volgen.
Vanaf 22.15 uur komen de deelnemers aan de belevingstocht daar aan en volgt de finale, met oa Psalm 150, Con Spirito, Rocco Ostermann en Ellen ten Damme.

Als je een toegangskaart koopt voor de belevingstocht, zit het eindspektakel daar dan ook bij in?
Ja,  met de toegangskaart voor de belevingstocht heb je toegang tot alle voorstellingen op alle locaties. En ook onderweg is er nog van alles te beleven!

Hoe ver is de belevingstocht en waar kunnen we zitten of staan?
In totaal is de tocht ongeveer 1,5 km lopen. Zie hier het kaartje met de zeven locaties.
Op locatie 1, 3, 4, 5 en 7 zijn gegarandeerde zitplaatsen voor mensen met een toegangskaart. Bij locatie 2 en 6 zijn gereserveerde staanplaatsen.

Kan ik met een rolstoel of wandelwagen de tocht meebeleven?
Dat kan wel, maar we adviseren om de belevingstocht via beeldschermen op het marktplein te volgen. We hebben dit speciaal gefaciliteerd, zodat ook mensen die niet in staat zijn om anderhalve kilometer in hoog tempo te lopen, toch het evenement mee kunnen maken en daarbij ook de finale.

Is DinXperience geschikt voor kinderen?
DinXperience is ook voor kinderen leuk om te bezoeken. De route is in totaal ongeveer 1,5 km lopen. Onderweg is er van alles te beleven, dus het is niet saai. Er zijn ook kinderen die meespelen als acteur of als danser. De voorstellingen onderweg duren ongeveer een kwartier, dus er is veel variatie. Het programma duurt op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur, op zondag tot 22.00 uur.

Hoe is de indeling in groepen?
De belevingstocht begint voor iedereen op de Dorfplatz in Suderwick. Zorg dat u op tijd bent! Op vrijdag/zaterdag vanaf 18.30 uur, op zondag vanaf 17.30 uur.
Bij aankomst krijgt u een gekleurd polsbandje. De kleur bepaalt uw route. Vraag om een bandje met dezelfde kleur als het gezelschap waarmee u aanwezig bent, anders komt u in verschillende groepen terecht. Na de beginvoorstelling in Suderwick, volgt u de gids van uw kleur.
In kleinere groepen van maximaal 200 personen bezoeken we vijf voorstellingen in Suderwick en Dinxperlo. Na de laatste voorstelling hoort u een duidelijk signaal en wandelt u onder begeleiding van uw gids naar het Prins Clausplein in Dinxperlo. Daar aangekomen heeft u in totaal ongeveer 1500 meter gelopen en bent u helemaal klaar voor de finale van de avond!

Waar kan ik wat zien?
We hebben een uitgebreid programma op meerdere plekken met veel groepen, acteurs en artiesten. Met de belevenistocht ziet u ze allemaal!
Een aantal namen zijn bekendgemaakt, een aantal andere nog niet. Laat u verrassen en meevoeren met DinXperience langs alle speelplekken, en beleef mee hoe we samen leven langs de grens!

Waar kunnen we Ellen ten Damme en andere artiesten zien?
Ellen ten Damme treedt voor elke groep iedere avond op in de St. Michaëlskirche in Suderwick. Dit is steeds een voorstelling van een kwartier. Ze is ook bij het eindspektakel op het Prins Clausplein in Dinxperlo te bewonderen, samen met Psalm 150, Con Spirito en Rocco Ostermann.

Mag ik foto’s / filmpjes maken?
U mag met uw telefoon foto’s / filmpjes maken voor eigen gebruik. Zorg dat u andere bezoekers niet hindert.
Pers, professionals en foto-/video-hobbyisten hebben een pers-accreditatie nodig voor DinXperience. Deze vraagt u aan bij Stichting DinXperience, email info@dinxperience.nl.
Iedereen die zonder toestemming met camera’s foto’s of video-opnamen maakt kan worden verzocht het evenemententerrein te verlaten.

Consumpties
De belevingstocht start in Suderwick om 19.30 uur (zondag 18.30u) op de Dorfplatz in Suderwick. Deze is geopend vanaf 18.30 uur (zondag 17.30u). Er is daar gelegenheid om koffie, thee of fris te kopen. Voor één drankje onderweg wordt gezorgd. Er is verder onderweg geen horecastand.
Op het Prins Clausplein in Dinxperlo, waar de belevingstocht eindigt, staat een stand met lekkere tapa’s, luxe bitterballen, nacho’s en friet. Daar is ook bier, wijn en frisdrank te koop.
Zo kunt u onder het genot van een hapje en drankje nog even napraten over DinXperience.

Toiletten
Aan het begin, op de Dorfplatz in Suderwick, zijn toiletten aanwezig. Ook halverwege onderweg (in de Emmastraat) en aan het eind op het Prins Clausplein in Dinxperlo is er gelegenheid om naar het toilet te gaan.

Heeft u nog andere vragen?
U kunt via info@dinxperience.nl altijd een mail naar ons sturen met uw vraag.
Op Facebook en op onze website vindt u altijd de laatste actuele berichten over DinXperience.